Jouw essentie weergeven met een tekening

Een verhaal in beeld.

Je hebt een hele mooie positionering geschreven. Je visie, missie en merkwaarden heb je helder, maar het is allemaal in tekst… Hoe kun je die nu levendiger maken?

Ik geloof erin dat als je de essentie van jouw bedrijf vangt in een tekening, die nog krachtiger overkomt! Door jouw eigen visual brand story te maken. Maar hoe doe je dat?

Jouw boodschap, jouw verhaal wordt pas krachtig als jouw essentie naar voren komt. Jouw presentatie tijdens een event of vergadering gaat niet alleen om wat je vertelt, maar waarom je dat vertelt. Wat motiveert of drijft jou om jouw verhaal te willen delen met anderen?

Wat is jouw essentie?

Essentie gaat om het ‘waarom’. Waarom ben je hier op aarde? Jouw essentie kan niemand zien of lezen, maar alleen voelen en ervaren. Je leest aan een etiket op een product niet de essentie af. Pas wanneer je het product proeft, doet het iets met je en ervaar je de essentie. Zo is het ook in een presentatie. De essentie komt niet binnen door de woorden op het schermen te lezen, maar door de betekenis erachter te voelen.

Van essentie naar tekening

Tekeningen en afbeeldingen roepen sneller een gevoel op dan woorden. Door jouw essentie weer te geven in een tekening, komt deze veel sneller en sterker binnen bij jouw publiek. Het vertalen van jouw essentie naar een tekening kan dan ook een effectief middel zijn om jouw boodschap goed over te brengen.

Als visual storyteller is het vertalen van jouw essentie naar een tekening, mijn vak. Hierbij luister ik niet alleen naar wat je zegt, maar onderzoek ik met name waarom je iets zegt. Ik ga tijdens een event of vergadering op zoek naar jouw kernwaarden. Vaak zijn dit de woorden die jij vaak gebruikt of waarbij de toon of intonatie anders is. Maar vooral de momenten waarop jouw ogen twinkelen tijdens een presentatie, dan weet ik dat ik de essentie van jou te pakken heb. Dit is mijn uitgangspunt om jouw essentie vast te leggen in een tekening.

Benieuwd naar wat een tekening voor jouw presentatie kan doen en hoe je hiermee jouw essentie weergeeft? Ontdek hier de ervaringen van anderen.

Pin It on Pinterest