Floorcolouring Eurocol

Forbo Eurocol

Handleiding in een tekening.

Opdrachtgever:

Forbo Eurocol

 

Opdracht:

Uitleggen hoe de FloorColouring werkt in een tekening en later ook in een animatie video.

DE VRAAG

Vanuit Forbo kwam de vraag wat de mogelijkheden zijn van het illustreren van een onderdeel wat ze wilden laten zien in een webinar. Het ging om een aantal stappen die er genomen moet worden voor het aanbrengen van een giet vloer. Het idee was om als aanvulling op een instructie video, animaties te gebruiken ter verduidelijking. In de praktijk ging er namelijk nog wel eens wat mis. Het werken met de FloorColouring komt heel nauw, met name met de verdeling van de emmers in de verschillende eilandjes en die stappen die je hiervoor moet nemen.

HET PROCES

Op locatie heeft het team uitgelegd hoe FloorColouring werkt. Vervolgens heb ik het verhaal uitgewerkt in een zakelijke tekening. Samen heeft het team daarnaar gekeken en getest of het ook werkte. Vervolgens heb ik de feedback uitgewerkt tot de eindtekening.

Visual storytelling, van tekening naar animatie

Nadat de tekening af was kwam de wens naar boven om ook een animatie video te maken die gebruikt kan worden bij webinars. Het team heeft het script zelf uitgewerkt en ingesproken. Op deze manier heb ik de de visual storytelling van een tekening stap voor stap verwerkt tot een animatie video.

Pin It on Pinterest