zuyderland

ZUYDERLAND ACADEMIE

Visie samenvatten in een tekening.

Opdrachtgever:

Zuyderland Academie

 

Opdracht:

Visie op opleiden en ontwikkelen samenvatten in een tekening en later ook in een animatie video.

DE VRAAG

Vanuit de Zuyderland Academie is gevraagd om een team te ondersteunen bij het ontwikkelen van een nieuwe visie op opleiden en ontwikkelen. Zakelijk tekenen is ingezet om het team een volgende stap te laten zetten door wat ze tot op heden hebben opgeleverd te laten vertalen naar een praatplaat. Enerzijds om te laten zien wat ze al hebben, en dus al kunnen laten zien, anderzijds om te herkennen waar ze nog verder in moeten.

HET PROCES

Tijdens een middag heeft het team hun visie gepitcht. Tijdens de pitch werden live illustraties als aantekening gemaakt, zodat het team gelijk visuele feedback kreeg. Vervolgens is er een concept tekening gemaakt als samenvatting van de pitch.

Het team gaf toen aan eerst zelf nog eens kritisch naar de pitch en ‘hoofd boodschap’ te willen kijken, voordat ze de tekening verder uit wilden werken. Ze kwamen tot de conclusie dat ze zelf het verhaal nog niet helemaal helder hadden en dat niet op 1 lijn zaten. Ze hebben vervolgens allemaal een eigen pitch gemaakt en zijn zo tot het punt gekomen dat ze deze pitches konden samenvoegen tot 1 kloppend verhaal. Deze nieuwe pitch hebben ze vervolgens opnieuw gehouden en die is uitgewerkt tot de definitieve tekening.

Zuyderland Academie

Het vervolg

Nadat de praatplaat af was kwam de wens naar boven om de visie op opleiden en ontwikkelen verder te implementeren binnen de gehele organisatie. De wens was om voor idereen op de ziekenhuiswerkvloer visueel, kort en krachtig, uit te leggen wat de visie op leren en ontwikkelen in het ziekenhuis is. En dit op zo’n manier te doen dat daar niet telkens iemand voor nodig is om de praatplaat uit te leggen. In samenwerking met het team is zo een animatie video ontwikkeld op basis van de praatplaat. 

De medewerkers hebben het script hiervoor zelf opgezet en ingesproken. 

Leren samengevat

Pin It on Pinterest