De kracht van je visie visueel maken

Een visuele visie

Je herkent het vast wel. Dat je roept “Ik zie het al helemaal voor me”. In je hoofd maak je jouw toekomst al vast visueel. Zo is het ook met je visie. Het zit in je hoofd en vaak zie je al helemaal voor je hoe jouw visie zich ontvouwt in de praktijk. Maar wanneer iemand je vraagt naar jouw visie dan vind je het lastig dit te verwoorden. En zeker wanneer je met een team werkt is het lastig jouw visie duidelijk te communiceren zodat iedereen direct begrijpt hoe jij het voor je ziet. Je visie visueel maken kan je hierbij ontzettend helpen. Hoe? Dat leg ik je uit in dit blog waarin ik ook een aantal voorbeelden laat zien van de klanten die ik hierbij heb geholpen.

We zijn goed in visualiseren

Het gekke is, dat we vaak heel veel schrijven. In notitieboekjes, PowerPoint presentaties, businessplannen. Allemaal tekst, tekst, tekst. Maar wist je dat we als mens juist heel visueel zijn ingesteld? Dat we door iets te visualiseren dichter bij de essentie komen en eerder ons doel behalen? Toch gek dat we nog niet massaal tekeningen gebruiken? Ik ben ervan overtuigd dat dit steeds meer gaat gebeuren. Zeker bij ondernemers. Mijn visie is dan ook dat het leven mooier wordt als we er op een speelse manier mee omgaan. En anderen kunnen inspireren met onze boodschap in een tekening.

Een vorm van samenwerking in een tekening

Voor een aantal bedrijven in de regio Eindhoven heb ik onlangs een tekening mogen maken die hun samenwerking met het onderwijs weergeeft. Het vertalen van hun visie hierop heb ik getekend zodat docenten in een eerste kennismaking met de bedrijven direct een goed beeld hebben wat de het inhoudt. De tekening werd gezien als een innovatieve manier om nader tot elkaar te komen. In plaats van een praatje voor de klas.

Met de neuzen dezelfde kant op

Voor een ander bedrijf heb ik een tekening gemaakt om de visie en missie duidelijk over te brengen op het team. Met als doel dat iedereen dezelfde richting opgaat, maar er ook ruimte is voor persoonlijke inbreng uit het team. Het bedrijf heeft deze tekening in de welkomstruimte gehangen, zodat bezoekers ook gelijk kunnen zien waar het bedrijf voor staat en wat er allemaal mogelijk is.

Pin It on Pinterest