Training zakelijk tekenen

Visuele communicatie

Visualisaties

Visueel denken

Woorden krijgen betekenis met zakelijk tekenen

Je gelooft in de kracht van tekenen, maar zelf kun je niet zo goed en dus voelt het te spannend om professioneel te doen.

Om je heen hoor je zeggen hoe ‘makkelijk’ zakelijk tekenen is, maar de tekeningen die jij maakt voelen heel knullig en vind je niet professioneel overkomen. En dus heb je het verlangen weggestopt en houd je het bij teksten en 1 plaatje dat je altijd gebruikt.

En toen zag je ineens mijn oproep of er mensen zijn die willen leren zakelijk te tekenen binnen hun bedrijf. Je voelt de hoop of het dan misschien toch ook mogelijk is voor jou.

Super logisch dat je je zo voelt. Het is onwijs spannend om je tekeningen met anderen te delen, laat staan dat ze op je vingers kijken terwijl je tekent.

Wat ik heb ontdekt is echter dat er niemand zo kritisch is op een tekening, als de tekenaar zelf…. Mensen krijgen elke dag zoveel informatie op zich af dat ze blij zijn als het in 1 tekening ineens duidelijk wordt. En als het er dan ook nog speels uitziet, worden ze daar zelf vaak vrolijk van.

Bovendien geldt ook hier het cliché: oefening baart kunst!

Het gaat erom dat je het gaat doen. Al doende ga je jouw eigen stijl ontwikkelen. En ik ga je helpen om jouw tekeningen naar een next level te tillen.

Niet alleen hoe je tekent, maar ook hoe je tot dat beeld komt.

Ik gebruik hiervoor 3 stappen: filteren, vertalen en toetsen. Deze methode ga ik je in 6 weken leren, met ruimte en aandacht voor jou als tekenaar. Zo krijg je zelfvertrouwen in jouw tekenkunsten en de tools om van elk verhaal een krachtige tekening te maken. Zodat jij voortaan ook in interactie met anderen die pen oppakt en uittekent wat ze nu echt bedoelen.

Nu is een unieke kans, want je hebt inspraak in hoe ik deze training vorm ga geven. Twee onwijs inspirerende deelnemers doen al mee en ik heb een heleboel mensen die hebben aangegeven interesse te hebben in deze pilot.

Ben jij nieuwsgierig hoe dit voor jou kan werken?

Je bent meer dan welkom om mee te doen.

Zakelijk tekenen training door Hasse Cox

Wat leer je in de training zakelijk tekenen?

Training zakelijk tekenen binnen jouw bedrijf Hasse Cox
Zakelijk tekenen Hasse Cox

Wil je jouw verhaal visueel maken?

Deze training is ontworpen voor ondernemers, managers, (business) coaches en andere professionals die de kracht van visuele communicatie willen gebruiken om hun boodschap naar het volgende niveau te tillen.

Herken je je hierin: “Ik heb mijn eigen modellen en processen. Ik heb alleen iemand nodig die helpt het eruit te halen met de juiste vragen en een omgeving creëert waarin je het zelf op papier zet (na een een paar trainingen).” Dan is deze training voor jou gemaakt.

Of je nu een ervaren tekenaar bent of nog nooit een tekenpotlood hebt aangeraakt, deze training zal je de vaardigheden en het vertrouwen geven om je boodschap op een duidelijke en krachtige manier over te brengen in tekeningen.

Woorden krijgen betekenis met zakelijk tekenen

Zakelijk tekenaar | visual storytelling | claritycreator | hasse cox

De kracht van visueel denken omzetten met zakelijk tekenen.

Deze training is voor professionals die hun verhaal willen versterken met tekeningen. In deze training leer je:

 • Hoe je tekeningen kunt gebruiken om je boodschap duidelijker over te brengen
 • Hoe je de tekening opbouwt, kleurgebruik en waar zit dat ‘wauw’ effect in?
 • Hoe je tekeningen kunt gebruiken om strategieën en processen te visualiseren
 • Hoe je deelnemers bij zakelijke tekeningen kunt betrekken tijdens presentaties en vergaderingen
 • Hoe je effectieve visuele hulpmiddelen kunt maken om jezelf te onderscheiden

ZAKELIJK TEKENEN BINNEN JOUW BEDRIJF

Gedurende 6 weken neem ik je mee in hoe ik tot een tekening kom. 

 

Training zakelijk tekenen binnen jouw bedrijf Hasse Cox

#1 DE INTRODUCTIE

Wanneer en waarom zet je zakelijk tekenen in?

Training zakelijk tekenen binnen jouw bedrijf Hasse Cox

#2 DE TEKENAAR

De mindset van een tekenaar.

Zakelijk tekenen training door Hasse Cox

#3 HET VERHAAL

Wat is het verhaal wat je wilt vertellen?

Training zakelijk tekenen binnen jouw bedrijf Hasse Cox

#4 DE FILTER

Hoe kom je tot de kern van het verhaal.

Zakelijk tekenen training door Hasse Cox

#5 DE VERTALING

Hoe vertaal je dit tot beeld?

Zakelijk tekenen training door Hasse Cox

#6 DE TEKENING

Hoe zet je de tekening op en structureer je die?

BONUSSEN:
Als je nu instapt in deze training ontvang je:

 • Training tekentechieken: voor als je het spannend vind om te tekenen of het gevoel hebt dat je nog niet kunt tekenen. In deze training deel ik de tekentechnieken die ik constant gebruik. (twv € 222,-)
 • Training digitaal tekenen: hoe je volledig digitaal op de iPad kunt tekenen en tips & tricks hoe ik dat aanpak. (twv € 111,-)
“Wauw Hasse, wat ziet je training er onwijs mooi en overzichtelijk uit. En je enthousiasme in alle video’s. Vanuit mijn relaxte stoel heb de eerste opdrachten gedaan en mijn hoofd stroomt over met inspiratie. Dankjewel voor deze te gekke training.”
“I admired Hasse’s workmanship so much, that I decided to reach out and ask her to teach me how to draw visuals for business settings. I work for a nonprofit organization and wanted to use art to promote the organizations I work for. Hasse was my art works coach for over 3 months and after working with her my brain now says, ‘let’s draw that’ and ’that’! Way fun! Thank you Hasse! I love getting lost in the process of art.”
“Ik werkte al een paar jaar met Hasse haar tekeningen in mijn presentaties. Voor onze 4×4 electric expeditie wilde ik dit graag zelf doen. Hasse heeft me toen geleerd hoe ze dit aanpakt en nu maak ik mijn eigen tekeningen. Het fijne is ook dat ik weet dat ik altijd bij haar terecht kan voor tips en feedback.”

IK WIL TEKENEN!

Je bent meer dan welkom om mee te doen! Kijk vooral welke optie werkt voor jou:

Zelf aan de slag

€ 333,-

DIY

 • Elke week een nieuwe module (6 totaal)
 • Zelf te volgen in je eigen tijd
 • Een jaar lang toegang; ook tot nieuwe lessen worden toegevoegd.
 • Praktische opdrachten om je verhaal in tekeningen te vangen
 • Feedback op jouw tekeningen
 • Training mee vormgeven: als jij een vraag hebt komt daar een video over.
 • TRAINING TEKENTECHNIEKEN
 • TRAINING DIGITAAL TEKENEN

Tekening laten maken

€ 999,-

Uitbesteden

 • Vertaling verhaal tot beeld
 • Tekening digitaal aangeleverd
 • Tekening in jouw kleuren
 • Eigen canvas afmetingen
 • Mijn handtekening wordt in de tekening verwerkt.
 • Je krijgt de rechten over de tekening.

*alle prijzen zijn exclusief btw.

Geef je de voorkeur aan betalen via een factuur of heb je een factuur nodig om het te declareren bij je werkgever? Stuur dan even een mailtje aan: info@hassecox.nl

IS DEZE TRAINING VOOR JOU?

De training heb ik opgezet voor professionals die geloven in de kracht van visueel denken. Je kunt meedoen ongeacht of je al een ervaren tekenaar bent of nog wat onzeker over je tekenskills.

Ik hoop op mensen vanuit verschillende sectoren en disciplines, zodat je heel veel verschillende inspiratie krijgt om tot beeld te komen.

Je leert op een leuke en interactieve manier hoe je (complexe) informatie, processen en ideeën kunt visualiseren en communiceren door middel van tekeningen. Dit is niet alleen effectief, maar het is ook een slimme manier om jezelf te onderscheiden van anderen en je presentatievaardigheden te verbeteren.

Zakelijk tekenen | visual storytelling | claritycreator | Hasse Cox

HEB JE NOG VRAGEN?

Hieronder heb ik een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen, maar stuur me vooral een berichtje!

Ik ben niet zo creatief en kan niet tekenen, is dit dan wel voor mij?

Het belangrijkste van zakelijk tekenen is dat je jouw ideeën op een heldere manier over. kunt brengen. Beeld helpt daarbij. Het leuke is dat dit zo simpel kan zijn als werken met vierkantjes. Als je dus rechte en gebogen lijnen kunt tekenen, dan kan ik je leren zakelijk tekenen. Kort samengevat: het gaat om het visualiseren van ideeën en niet om kunstzinnige vaardigheden.

Heb ik enige tekenervaring nodig om de online training te volgen?

Nee, je hebt geen tekenervaring nodig.

Kan ik de online training op mijn eigen tempo volgen?

Yes! Je kunt de training in je eigen tempo volgen en hebt een jaar toegang tot de training.

Hoe werkt de online training precies?

Je krijgt een eigen login tot een online leeromgeving waar je alle informatie & filmpjes kunt vinden.
Bij elke module heb ik een praktische opdracht, zodat je het geleerde gelijk in de praktijk toe gaat passen. Op deze opdrachten geef ik je ook persoonlijke feedback. werkt de online training precies?

Hoeveel begeleiding krijg ik?
Als je nu instapt krijg je persoonlijke feedback van mij op alle tekeningen die je maakt.

En als je instapt in de Connected Learning optie heb je 6 weken lang elke week een live Q&A call waarin je vragen kunt stellen en we samen gaan tekenen. Na die 6 weken t/m december hebben we elke maand een call om het geleerde te integreren.

Hoeveel tijd moet ik investeren in de online training?

De uitlegfillmpjes zijn kort & krachtig (tussen de 1 en 10 minuutjes).
En het belangrijkste is dat de training praktisch is. Ik vind het belangrijk dat je het geleerde direct kunt toepassen in jouw dagelijkse bezigheden. Oefenen in JOUW context.

Je krijgt een jaar lang toegang tot de online training. Dus zelfs als je er nu niet gelijk aan toe komt kun je het later oppakken.

Ik vind het spannend om te tekenen als anderen kijken. Kan ik dit dan wel?

Ik vond het onwijs spannend om mijn eerste tekeningen te delen.

Nemen mensen me wel serieus? Komen mijn ideeën/tekeningen wel professioneel over? Is het niet veel te kinderachtig?

Denk je eens in waarom jij dit wilt? Visuele communicatie wordt steeds belangrijker in het bedrijfsleven, mensen hebben geen zin/tijd om lappen tekst te lezen. Ze snakken naar een ‘simpel’ plaatje dat alles duidelijk maakt.

Als je je inschrijft voor de Connected Learning optie gaan we in een veilige groep samen oefenen en krijg je zelfvertrouwen in jouw vaardigheden.

Bovendien geef ik je handvatten om de tekeningen professioneel over te doen komen.

Ik wil leren hoe ik praatplaten maak, niet om live te tekenen. Is dit dan iets voor mij?
Ik teken zelf ook het liefste praatplaten, dus daar gaat de focus op liggen. Eigenlijk ga ik je meenemen in het proces wat ik laat zien in de masterclass. Dus vanaf luisteren/ het verhaal helder krijgen tot aan het organiseren op de tekening. Met luisteren bedoel ik niet luisteren voor live tekenen, maar luisteren naar wat het verhaal inhoudt. De kern pakken is mijn kwaliteit… en eigenlijk draait het daar voor mij om. Je kunt dit inzetten voor praatplaten, live tekenen, mensen begeleiden (in coaching), (medewerker) communicatie, de verantwoording van een projectplan en nog veel meer. Hoe beter je dit proces snapt, hoe meer kansen je gaat zien om tekeningen in te zetten.
Waarvoor kan ik dit inzetten?
Je kunt dit inzetten voor praatplaten, live tekenen, mensen begeleiden (in coaching), (medewerker) communicatie, de verantwoording van een projectplan en nog veel meer. Hoe beter je dit proces snapt, hoe meer kansen je gaat zien om tekeningen in te zetten.
In mijn werk willen ze (nog) geen gebruik maken van tekeningen. Wat nu?
Het belangrijkste vind ik dat jij geloof ik wel met tekeningen zou willen werken. Hoe zou het zijn om dit te oefenen en zelf de tekeningen te gaan gebruiken en zo te laten zien wat de impact hiervan is.

Ik ben ervan overtuigt als je het jouw omgeving laat ervaren ze positief verrast gaan zijn.

Is dit het moment om in te stappen? Of is later instappen ook mogelijk?

Het voordeel van nu instappen is dat je precies aan kunt geven waar je tegenaan loopt en daar dus informatie over komt. Je hebt nu de unieke kans deze training mee vorm te geven. En dat ik nu nog genoeg ruimte heb om ook feedback te geven op tekeningen – stel heel veel mensen doen mee dan wordt die feedback wat lastiger.

Ik ben niet zo van de deuren sluiten. Het plan om de training open te houden, dus je kunt ook later instappen. Net wat voor jou fijn voelt 🙂

Ik heb een werkgever, kan ik dan meedoen?
Zeker! Misschien dat je werkgever zelfs wel wilt betalen en wordt je de tekenaar aan huis 😉 Indien je kiest voor de optie met “Connected Learning” kan ik komend jaar dan nog met je mee kijken naar jouw tekeningen.

Als je werkgever wilt betalen, stuur dan even een mailtje aan: info@hassecox.nl en dan maak ik een factuur op naam.

Ik heb een andere vraag...
Super leuk dat je interesse hebt in mijn online training. Je mag je vraag altijd mailen naar info@hassecox.nl

IK BEN HASSE.

Ik werk nu 7 jaar als Visual Storytelling. Ik ben begonnen met zakelijk tekenen toen ik merkte dat iedereen om me heen alle projectplannen helemaal zat was, dat we een half uur nodig hadden om een project uit te leggen aan anderen en dat het dan nog steeds niet helemaal duidelijk was.

Ik had gezien dat Apple een pencil uit had gebracht en dat zag er zo onwijs gaaf uit! En toen ben ik alle projecten op mijn iPad gaan illustreren. Mijn collega’s reageerden heel erg enthousiast en mensen begrepen ineens in 5 minuten wat we gingen doen! Vanaf toen was ik hooked. Ik besloot zakelijk tekenaar te worden…

In deze 7 jaar heb ik een aantal workshops zakelijk tekenen gegeven en mensen 1 op 1 gecoacht. Nu kreeg ik de vraag uit mijn netwerk of ik geen training op wil zetten in een groep met een stok achter de deur…. en zo zijn we hier beland.

live illustreren | Zakelijke tekening | visual storytelling | claritycreator | hasse cox

Pin It on Pinterest