Zakelijk tekenen

Visual Ideas

Visual StoryTelling

Visual Thinking

Tekeningen en afbeeldingen roepen sneller een gevoel op dan woorden. Door jouw essentie weer te geven in een tekening, komt deze veel sneller en sterker binnen bij jouw publiek. Het vertalen van jouw essentie naar een tekening kan dan ook een effectief middel zijn om jouw boodschap goed over te brengen.

Als visual storyteller is het vertalen van jouw essentie naar een tekening, mijn vak. Hierbij luister ik niet alleen naar wat je zegt, maar onderzoek ik met name waarom je iets zegt. Ik ga tijdens een event of vergadering op zoek naar jouw kernwaarden. Vaak zijn dit de woorden die jij vaak gebruikt of waarbij de toon of intonatie anders is. Maar vooral de momenten waarop jouw ogen twinkelen tijdens een presentatie, dan weet ik dat ik de essentie van jou te pakken heb. Dit is mijn uitgangspunt om jouw essentie vast te leggen in een tekening.

Zakelijk teken Hasse Cox

Wat doet een zakelijk tekenaar?

Visual Storytelling Zakelijk Tekenen Hasse Cox
Zakelijk tekenen Hasse Cox

Zakelijk tekenen, hoe ik het doe

Ik ben een Visual Storyteller. Mijn kracht is om de essentie uit jouw verhaal te filteren en die op een creatieve manier, door middel van zakelijk tekenen, te vangen in een illustratie.

Vanuit verschillende perspectieven kijk ik naar een boodschap en kan me goed inleven in de ander. Door veel vragen te stellen begeleid ik jou om je verhaal zo krachtig mogelijk over te brengen.

Als jij jouw boodschap op een speelse manier over kunt brengen, dan kun je anderen inspireren en laten genieten.

Dat is waar ik het voor doe!

Mijn zakelijk tekenen stappenplan

Hasse Cox Zakelijk tekenaar

Om een zakelijke tekening te maken, ga ik als volgt te werk:

Stap 1: Wat is de boodschap?

Als eerste hebben we een gesprek via telefoon of Zoom. Tijdens het gesprek gaan we in op de boodschap die je via de tekening over wilt brengen. Door hier diep op in te gaan wordt jouw verhaal voor jezelf ook helder.

Stap 2: Vertaling naar beeld

Aan de hand van ons gesprek (en eventuele verdere aanvullingen) vertaal ik jouw verhaal naar beeld. Om te zorgen dat dit beeld aansluit bij jouw wensen maak ik een eerste concept tekening.  Dit concept kan nog helemaal anders en is bedoeld om te zorgen dat we op 1 lijn zitten.

  • Ik gebruik in de tekening jouw kleuren & huisstijl
  • Als je andere wensen hebt probeer ik die ook te verwerken.
  • Elke canvas afmetingen zijn mogelijk (denk aan horizontaal/ verticaal/ vierkant)
  • Mijn handtekening wordt in de tekening verwerkt.
Stap 3: Eindresultaat

Vervolgens werk ik al jouw feedback uit tot de volledige tekening. Hierop mag je nog kleine dingen aanpassen, denk aan: een woord, zin of poppetje net wat anders.

  • De uiteindelijke tekening wordt aangeleverd in .jpg, .png of .pdf bestand
  • Je krijgt de rechten over de tekening en kunt deze dus gebruiken hoe je maar wilt! Wel zo makkelijk.

Mogelijke zakelijk tekeningen

Er zijn verschillende mogelijkheden voor zakelijke tekeningen. In mijn ogen is alles in een tekening te vangen (zolang er een verhaal of gevoel achter zit). Hieronder een aantal voorbeelden.

 

Losse tekeningen

Als Visual Storyteller creëer ik bijvoorbeeld een zakelijke tekening voor op jouw flyer, een illustratie voor jouw blog of maak ik een zelfportret van jouw als ondernemer.

Met andere woorden, je hebt een woord, een zin, een idee of een onderwerp wat je op een visuele manier weer wilt geven.

Investering: vanaf € 222 per tekening (excl. btw)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praatplaten

Jij wilt jouw boodschap, visie, missie helder en krachtig overbrengen? Geef je binnenkort een presentatie, keynote of speech? Denk dan eens aan een praatplaat, met zo’n zakelijke tekening komt jouw verhaal tot leven.

Zo kun je jouw verhaal op een impactvolle manier vertellen!

De prijs is afhankelijk van de complexiteit en informatiedichtheid van het verhaal.

Investering: vanaf € 999 per tekening (excl. btw)

Samenvattingen van trainingen of zakelijk tekenen tijdens jouw event

Je wilt graag dat jouw lessen in jouw (online) programma mensen bijblijven. Dat mensen het onthouden! Het voordeel van een tekening is dat de kern van elke les gelijk weer top of mind is en tevens het gevoel dat je mensen geeft weergegeven wordt.

Organiseer je binnenkort een workshop, conferentie of een evenement? Al eens gedacht aan zakelijk tekenen tijdens jouw event? Dit live illustreren geeft je een unieke kans om jouw evenement in beeld uit te laten drukken.

Informeer over de mogelijkheden!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“The experience is what makes the Alpha Femme Brand. Every single detail is thought out, the creative, the content, the vibe, it’s an all over feeling.

The work Hasse has provided with her visual guides has truly added an extra level depth to our programs. Her professionalism, joie de vivre, and responsiveness to tight deadlines has made this an incredible experience. We are so grateful to Hasse and her unique talent!”

“WOW. Tijdens het MPOP event van Simone Levie maakte Hasse Cox een tekening van mijn presentatie. Wat bijzonder zeg. Vind ‘m mooi, blij als een kind! En wat heeft ze de essentie goed in kaart gebracht. Ik ben hier zo ontzettend blij mee. Dankjewel meid. Hasse is Visual Thinker. Je kunt haar inhuren om van strategiesessies, vergaderingen en events een tekening te maken. Ze visualiseert de essentie op een slimme en mooie manier.
Echt een aanrader deze stoere chick!”

“I think, I – like nearly anybody else on this planet – just fell in love with your work from day 1 😃

“Wat zijn wij blij met de tekening die Hasse gemaakt heeft. Onze organisatie zit best ingewikkeld in elkaar en we merken vaak dat het “wie-wat-waar” best lastig uit te leggen is. Wij snappen het wel, maar ja, die ander. Ons verhaal heeft Hasse prima vertaald in een plaatje bij ons praatje.
Samenwerken met Hasse is een feestje. Knap hoor om met onze aanwijzingen een tekening te maken. En wat fijn dat het aanpassen van een eerste ontwerp zomaar omgegooid kon worden. Vol trots gaan wij met haar werk het veld in. En de reacties zijn positief!”
“Hasse luistert met een nieuwsgierig oor en weet datgene – waarvan je zelf niet eens wist dat het zó belangrijk was – razendsnel om te zetten in een prachtige tekening.”
“Ik werd er echt blij van toen ik het zag. Je hebt zo mooi de essentie verbeeld. Voor mij en mijn klanten heeft dit zeker een meerwaarde om, naast dat ze erover kunnen lezen, of het kunnen horen, het ook voor zich kunnen zien in beeld. Niet alleen omdat iedereen een eigen favoriete leerstijl heeft en mensen die visueel ingesteld zijn zich dus nog beter kunnen verbinden met wat ze hebben geleerd. Maar ook omdat ik geloof dat als we iets via meerdere kanalen tot ons krijgen, het nog meer gaat leven en het makkelijker wordt er ook echt NAAR te gaan leven. Dank je wel!?”

“Met de creatieve inbreng van Hasse bij een project van Brainport Development, kreeg het hele even een hele andere vibe. Door letterlijk onze opdracht in tekening over te zetten, werd het event tastbaar, herkenbaar en kreeg het de emotie die wij zochten om het publiek te raken. Hasse heeft out-of-the-box meegedacht en ons meegenomen in haar creatieve geest. Haar inbreng was van enorme meerwaarde. Ik adviseer iedereen die een visuele storyteller zoekt aan om met Hasse te gaan werken: ze kan meedenken, denkt niet in hokjes, is creatief en luistert goed naar de wensen en grenzen van jou als klant. Hopelijk mag ik in de toekomst weer een keer met haar samenwerken, daar verheug ik me nu al op!”

Live illusteren

Wil je dat ik ook live komt tekenen tijdens een event of congres?

Met andere woorden, dat ik tijdens de keynote speakers of presentaties tekeningen maak (eventueel zelfs zichtbaar op groot scherm) en die gelijk klaar zijn bij afloop?

Zo kun je mensen dus gelijk een herinnering mee naar huis geven!

Voordeel van zakelijk tekenen

Pin It on Pinterest